Opening Vrijheidscollege 2019: Jonathan Holslag
Kidscollege Dieuwertje Blok 2019
Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht 2019
Vrijheidscollege Sinan Can 2019

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn (1986) is een creatieve duizendpoot die niet bang is om het achterste van haar tong te laten zien. Ze maakt muziek, schrijft boeken en is actief als journalist. Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2016 bracht ze een succesvolle single uit met rapper Sef en ook de conceptplaat ‘Versplintering op rechts’ over de Tweede Kamerverkiezingen.

In 2018 presenteerde ze haar literaire debuut ‘Concept M’ waarin ze de gedachtewereld van een terroriste verkent. Romeijn is zeer actief op Twitter, schrijft opiniestukken voor de Volkskrant en werkt als columnist bij Vrij Nederland en 3voor12/Utrecht. Haar tweede boek staat gepland voor 2020.

Europa: vrij of verloren?
Romeijn kijkt voor haar college naar vrijheid binnen Europa. Als het woord Europa valt, beginnen mensen al snel over de knellende bureaucratie van de Europese Unie, onbegrijpelijke regeltjes, humanitaire drama’s langs de grenzen van het continent en pogingen om te ontsnappen aan het collectief, zoals de Brexit. Het lijkt wel of Europa een gemeenschap is geworden om je aan te ontworstelen of om moreel afstand van te nemen. Maar wat zou Europa kunnen betekenen voor onze individuele en collectieve vrijheid? Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht buigt Aafke Romeijn zich over de vraag; Is Europa een imaginaire gevangenis of de sleutel tot een vrijere wereld?Kijk in de agenda voor een overzicht van de colleges van Aafke Romeijn.