Opening Vrijheidscollege 2019: Jonathan Holslag
Kidscollege Dieuwertje Blok 2019
Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht 2019
Vrijheidscollege Sinan Can 2019

Ali Rizvi

(foto: Alishba Zarmeen)

De Canadese medicus en schrijver Ali Rizvi schreef het nu ook in het Nederlands verschenen boek ‘De Atheïstische Moslim’ waarin hij vertelt hoe hij gevangen zit tussen twee grote verhalen: dat van de extreme islam en dat van de anti-moslim onverdraagzaamheid in de wereld van na 11 september 2001. Met geen van beide kan hij zich identificeren.

Rizvi komt naar Nederland voor de Vrijheidscolleges.

 

Op 17 april spreekt hij in de Rode Hoed in Amsterdam en op 19 april bij Studium Generale in Groningen. In zijn boek en in zijn Vrijheidscolleges gaat hij in op de uitdagingen van de moderne islam en de factoren die kunnen helpen om tot een ingrijpende, progressieve hervorming te komen.

 

Ali Rizvi groeit op in Libië, Saoedi-Arabië en Pakistan voor hij naar Canada en later de Verenigde Staten verhuist. Hij worstelt lang om de wereld waarin hij als wetenschapper leeft, te verzoenen met de religie waarmee hij is opgevoed. Uiteindelijk verliest hij zijn geloof. Rizvi schrijft al jaren uitvoerig over het secularisme in de moslimwereld. Hij publiceert regelmatig in The Huffington Post.

 

 

Vrijheidscolleges Ali Rizvi

 

Dinsdag 17 april

De Rode Hoed, Amsterdam (20.00 uur)

www.rodehoed.nl

 

Donderdag 19 april

Studium Generale Groningen (20.00 uur, Academiegebouw)

www.sggroningen.nl