Vrijheidscollege Jan Terlouw
Vrijheidscollege Massih Hutak
Vrijheidscollege Lucas De Man
Vrijheidscollege Afshin Ellian
Vrijheidscollege Massih Hutak
Opening Vrijheidscolleges 2018: Femke Halsema
Vrijheidscollege Jan Terlouw
Vrijheidscollege Massih Hutak

Eric Corton

Vrijheid voor de een, betekent soms zelfs onvrijheid voor de ander. Die tegenstelling en de vraag hoe we daar mee om moeten gaan zal de basis vormen voor Eric Cortons Vrijheidscollege.

 

Over Eric Corton

Eric Corton (1969) is radio- en televisiepresentator en acteur. Na drie jaar Toneelschool Maastricht verliet hij de opleiding en speelde hij direct talloze rollen. Ook trad hij drie seizoenen op met cabaretgroep Purper.

 

Eric presenteert al veertien jaar (muziek) programma’s bij o.a. BNN/VARA, NTR en de VPRO, zowel op de radio (3FM, Radio 2 en Radio 1) als op televisie. Hij was dertien jaar lang iedere zaterdag te horen met That’s Live (BNN). Hij presenteert jaarlijks de live tv-uitzendingen van Pinkpop en Lowlands en valt regelmatig in als presentator bij De Nieuws BV (BNN/VARA) op NPO Radio 1. In 2014 had hij een grote rol in de VPRO-jeugdserie Taart en speelde drie seizoenen de rol van John, de vriend van Carmen, in de alom geprezen misdaadserie Penoza.

 

Eric is een bevlogen ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis. Voor 3FM maakte hij 11 jaar diverse reportages in verre landen voor onder meer Serious Request, de jaarlijkse inzamelactie van het radiostation die aandacht vraagt voor een ‘stille ramp’. Naar aanleiding van deze reizen heeft hij het boek Wilde Wereld geschreven. In maart 2016 ontving hij van het Rode Kruis het Kruis van Verdienste. Corton kreeg de erepenning, de hoogste onderscheiding van het Nederlandse Rode Kruis, vanwege zijn jarenlange inzet voor de hulporganisatie.

 

Eric Corton op Instagram

Eric Corton op Facebook

Eric Corton op Twitter

Eric Corton’s website

 

Foto credit: Femke Hoogland