Opening Vrijheidscollege 2019: Jonathan Holslag
Kidscollege Dieuwertje Blok 2019
Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht 2019
Vrijheidscollege Sinan Can 2019

Femke Halsema

Deze zesde editie van de Vrijheidscolleges wordt dinsdag 27 maart geopend met een college van Femke Halsema in TivoliVredenburg in Utrecht. Zij gaat in haar lezing, geïnspireerd op haar voorstelling ‘Een Vrij Land’, in op de vraag of onze identiteit wordt bedreigd. Nee, zegt zij. Maar wie zijn wij dan? Is er zoiets als een Nederlandse cultuur? Met verhalen, foto’s, videobeelden en muziekfragmenten toont zij een caleidoscopisch en optimistisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan. Schrijfster/columniste Anousha Nzume en schrijver/rapper Massih Hutak reflecteren na afloop op de lezing. Beiden zijn spreker tijdens de Vrijheidscolleges 2018.

 

De opening wordt georganiseerd door Vrijheidscolleges, Bevrijdingsfestival Utrecht en TivoliVredenburg, met ondersteuning van Stichting Dialoog.

 

Dinsdag 27 maart, TivoliVredenburg, Utrecht

Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Kaartverkoop is gestart: www.tivolivredenburg.nl

Tickets € 5,- excl. servicekosten

 

Femke Halsema is programmamaker, bestuurder, auteur en voormalig Tweede Kamerlid, fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks. Ze maakte na haar politieke carrière de documentairereeks ‘Seks en de Zonde’ (NTR) over de positie van vrouwen in de islam. Ze is bedenker en co-producent van de politieke dramaserie De Fractie (VPRO). In oktober 2017 verscheen haar essay ‘Nergensland’ wat leidde tot het initiatief Zatopia: een vrijplaats waar vluchtelingen rechten, veiligheid en een toekomst krijgen, ook als ze geen ingezetene zijn van een land. Begin 2018 toert Femke met de theatervoorstelling ‘Een Vrij Land’ langs de Nederlandse theaters.

www.femkehalsema.nl