Vrijheidscollege Jan Terlouw
Vrijheidscollege Massih Hutak
Vrijheidscollege Lucas De Man
Vrijheidscollege Afshin Ellian
Vrijheidscollege Massih Hutak
Opening Vrijheidscolleges 2018: Femke Halsema
Vrijheidscollege Jan Terlouw
Vrijheidscollege Massih Hutak

Fidan Ekiz

Fidan gaat in haar college in op het verloop en de tragiek van immigratie binnen de Nederlandse samenleving, vanaf de aankomst van haar Turkse ouders in Nederland, de dromen, verwachtingen, teleurstellingen tot aan de spanningen en tegenstellingen vandaag de dag.

 

Over Fidan Ekiz

Jarenlang was Fidan Ekiz correspondent Turkije voor onder andere RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. In 2007 ruilde zij deze baan in voor een baan als redacteur bij achtereenvolgens Pauw & Witteman, De Ombusman, De Waan van de Dag en Spijkers met Koppen, waar ze in 2013 stopte. Nu is ze met enige regelmaat tafeldame bij De Wereld Draait Door en is ze columnist voor het tijdschrift Jij & Je Kinderen. Ook maakte zij samen met De Wereld Draait Door de documentaire Alles komt goed? In deze documentaire geeft ze antwoord op de enorme woede en opspraak die ze losmaakte na haar uitspraken over de aanslagen op Charlie Hebdo in De Wereld Draait Door. Ze wilde hiermee de nuance terugbrengen.

 

In 2009 maakte Fidan de vijfdelige documentaire serie Veerboot naar Holland voor de VARA over emigratieverhalen van Turkse gezinnen. Hiermee won zij de Erasmus EuroMedia Award en Rotterdamse Persprijs. Ook de documentaire Ik zie een verre reis is van haar hand.

 

Niet alleen achter de schermen maar ook voor de camera zoekt Fidan haar werkzaamheden. Zo was zij te zien als presentatrice van programma’s als Let’s Make Love en Storm op Komst.

 

 

Fidan Ekiz’ website

Fidan Ekiz op Twitter

 

Foto credit: Frank Ruiter