Opening Vrijheidscollege 2019: Jonathan Holslag
Kidscollege Dieuwertje Blok 2019
verschillende visies op vrijheid
Vrijheidscollege Sinan Can 2019

Fresku

Fresku’s maatschappelijke betrokkenheid komt tot uiting in ludieke acties en in zijn songteksten. Bijvoorbeeld in het nummer  ‘Zo Doe je Dat’ waarin hij de heersende blanke muziekcultuur op de hak neemt, zoals altijd vergezeld van een knipoog. 

 

Fresku speelde zich als rapper in 2008 met het nummer ‘Brief aan Kees’ in de kijker bij TopNotch-baas Kees de Koning en tegelijk ook bij de Nederlandse muziekscène. Hij maakte met regisseur Teemong opvallende video’s rond Gino Pietermaai, zijn creatie van de stereotype Antilliaan. Later creëerde hij Willy Keurig, de blanke man uit Brabant. Beide maken ook deel uit van de theatershow ‘Welkom bij de Fresku Show’.

 

Op 5 mei vieren wij de Bevrijding en dat we in vrijheid leven. Graag nodigen wij u uit om dat met ons te doen tijdens ons ochtendprogramma ‘Vandaag vertellen wij verhalen”. In 2018, het Jaar van Verzet, inspireren de ervaringen en de verhalen van verzetsstrijders ons om te helpen reflecteren op en leren omgaan met de vraagstukken van nu.

We starten met het Vrijheidscollege van Fresku in het Provinciehuis, waarbij hij graag met u in gesprek gaat.

Aansluitend wordt u uitgenodigd aan tafel te gaan. U krijgt een maaltijd geserveerd die bereid is door jongeren en statushouders, in samenwerking met Omar en Catrien van Kooktuin Esch. Bij u aan tafel schuift tijdens de maaltijd iemand aan die graag zijn of haar verhaal deelt. Dat kan iemand zijn die WOII heeft meegemaakt, een meer recente oorlog heeft meegemaakt of iemand die zich heeft ingezet voor vrede en vrijheid.

Het college is gratis, voor de lunch wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd.

 

—-

Programma
10:00 Ontvangst in het Provinciehuis met koffie en thee
10:30 Vrijheidscollege Fresku
12:00 Vrijheidslunch op de Pettelaarse Schans
13:30 Rondleiding Bevrijdingsfestival Brabant
14:00 Einde programma

het festival gaat nog door tot 23:30 uur en u bent van harte welkom tot het einde te blijven

 

Reserveren verplicht