Opening Vrijheidscollege 2019: Jonathan Holslag
Kidscollege Dieuwertje Blok 2019
verschillende visies op vrijheid
Vrijheidscollege Sinan Can 2019

Massih Hutak

(foto: Robin de Puy)

Actief burgerschap, stemmen, sociaal-maatschappelijk bewustzijn van je omgeving en je medemensen en ook activisme: het zijn volgens Massih Hutak verantwoordelijkheden die horen bij vrijheid. Muziek speelt voor hem daarbij een belangrijke rol. Als voormalig vluchteling weet hij wat het is om niet vrij te zijn, op te groeien in oorlog, op jonge leeftijd te verhuizen naar verschillende landen en uiteindelijk thuis te zijn in Amsterdam-Noord. 

 

Massih Hutak is rapper en schrijver uit Amsterdam-Noord en columnist op NPO Radio 1 en in Het Parool. Hij gaf vier jaar les op vmbo-scholen in heel Nederland, maar stopte om zich volledig te storten op zijn grote passie: muziek. Hij geeft rap- en schrijfworkshops waarin hij tolerantie, politiek, religie, vrijheid en seksualiteit bespreekt. Met zijn Kantel de Macht-stemcampagne moedigde hij in 2017 jongeren aan te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing.  

 

Het college van Massih Hutak is onderdeel van het programma ‘Onderweg’:
Een wervelend festivalprogramma vol verhalen. Op het programma staan muziekoptredens van artiesten uit heel de wereld, theatermakers, filmmakers, kunstenaars uit AZC’s en nieuwkomers uit heel Friesland om de vrijheid te vieren, te dansen, verhalen te vertellen, muziek te luisteren, samen te eten, te lachen en te chillen.

 

Tijd: het hele programma ‘Onderweg’ duurt van 14:00 – 22:00 uur
Het college van Massih Hutak start om 14.30 uur.

Locatie: Stadsoase (Aegongebouw) tegenover Leeuwarden CS
Toegang: gratis

Meer informatie over het programma vind je hier.