Colleges over de four freedoms van Roosevelt - Naema Tahir
colleges over de Four Freedoms van Roosevelt - Tilburg
Colleges over de Four Freedoms van Roosevelt - Opening 2017
colleges over de Four Freedoms van Roosevelt - Eric Corton
colleges over de Four Freedoms van Roosevelt - Sunny Bergman
Colleges over de Four Freedoms van Roosevelt
Colleges over de Four Freedoms van Roosevelt - Utrecht

Over de vrijheidscolleges

05-05-2014 bevrijdingsfestival 2014 UtrechtDe Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt en vinden dit jaar plaats in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals in tien provincies in Nederland. De laatste lezingen vinden plaats op 5 mei, tijdens de Bevrijdingsfestivals in Utrecht, Zwolle, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Wageningen, Den Haag, Groningen, Almere en Zeeland. In 2017 vinden de lezingen plaats tussen 12 maart en 5 mei, met Maarten van Rossem, Sunny Bergman, Eric Corton, Fidan Ekiz, Dolf Jansen, Boris van der Ham, Naema Tahir, Simone van Saarloos en Prem Radhakishun.

 

Meer informatie staat in onze Agenda

 

Waar gaat het over?

 

Thema’s zijn vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en overtuiging, maar ook honger en tekort en de vrijheid om buiten gevaar te leven. Zaken die relevant zijn voor toen en voor nu. Maar de Vrijheidscolleges zijn er ook om jou te prikkelen en te inspireren: er is interactie en discussie, en ieder zijn mening wordt op prijs gesteld en gerespecteerd.vrijheidNikos Doulos 9
In 2013 vond de eerste reeks Vrijheidscolleges plaats in Utrecht. Sprekers waren toen Abdelkader Benali, Hans Achterhuis, Kustaw Bessems en Barbara Oomen. In 2014 werden er Vrijheidscolleges georganiseerd in Utrecht, Amsterdam en Den Haag, met Naeeda Aurangzeb, Ewald Engelen, Rob Wijnberg en Monique Samuel als spreker. In 2015 breidde Vrijheidscolleges uit naar Almere, Den Haag, Groningen, Utrecht, Wageningen, Zwolle en diverse plaatsen in Zeeland, met lezingen van onder andere Gerdi Verbeet, Maarten van Rossem, Arend Jan Boekestijn, Jan Jaap van der Wal en Yassin Elforkani. In 2016 waren de sprekers Ancilla Tilia, André Manuel, Henk van Houtum, Jessica Durlacher, Mardjan Seighali, Mostafa Hilali, Vincent Bijlo, Zihni Özdil en Dominee Gremdaat.

 

Op onze videopagina staan de registraties van de afgelopen Vrijheidscolleges.

 

Promo-clip 2017: