Four Freedoms Awards 2021

Kijk ook online op 31 maart

Podcast Vrijheidsgasten

nieuws

Vrijheidscollege Gijs Tuinman

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Fresku

Podcast

Nagesprek Vrijheidscollege Sinan Can

Bekijk het college

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Bekijk het college

Podcast Vrijheidsgasten met Natascha van Weezel

Podcast

Robert Vuijsje

Datum: 21 oktober, 19:30
Locatie: Bibliotheek Neude, Neude 11, Utrecht

Omdat de belangstelling voor het college groot is en de plekken in de zaal beperkt, gaan wij het college live streamen. Zo kun je thuis vanaf de bank deelnemen.

Stuur een mailtje naar registratie@bevrijdingsfestivalutrecht.nl met 'Ja ik ben erbij' , dan ontvang jij voor aanvang van het college een link naar de livestream.

Over het vrijheidscollege van Robert Vuijsje
Auteur Robert Vuijsje heeft sinds zijn jeugd, de sentimenten over de Tweede Wereldoorlog en over Joden, totaal zien veranderen. Vuijsje vierde zijn 30e verjaardag, door omstandigheden, in het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op komische en confronterende wijze - en tegen de achtergrond van die absurde viering - beschrijft hij in zijn Vrijheidscollege hoe Nederland, de wereld en ook zijn eigen wereld, onherkenbaar anders zijn geworden. Zijn idee over de vrijheid van 2020 is: de vrijheid je gekwetst te voelen.

“Er is de afgelopen tien jaar veel gebeurd in Nederland. We zijn in een andere wereld terechtgekomen, een wereld vol ongemak en hysterie over hoe wij ons tot elkaar verhouden. Een wereld waarin emotie de boventoon voert.” Maar ook na de kritiek op bepaalde typeringen in Alleen Maar Nette Mensen wil Vuijsje onderwerpen waaraan mensen aanstoot kunnen nemen, niet mijden. 

Bekijk hier het Vrijheidscollege of luister naar de podcast: 

Podcast

Beeld: Willem Kaldenbach

Vorige pagina