Natascha van Weezel in online programma Vrijheidssoep

nieuws

Dieuwertje Blok brengt hoopvolle boodschap

Vlogs Vrijheidssprekers

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

VRIJHEIDSCOLLEGES 2020

Angelique Houtveen, Philip Freriks, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Splinter Chabot, Shirin Musa, Liesbeth Zegveld, Bilal Wahib, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok zouden in de aanloop naar 5 mei in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges geven.

Vanwege de vergaande maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) ging dat niet door.  In overleg met de locaties halen we zoveel mogelijk colleges in, ofwel in het najaar, ofwel in de periode april/mei 2021. Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “Het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

LEES MEER

Boodschap van hoop van Four Freedoms Laureaten

De Four Freedoms Meet Up en de Tour zijn vanwege het coronavirus verplaatst naar april 2021. De 4 laureaten die op 14 april de Four Freedoms Awards zouden krijgen, maakten een hoopvolle videoboodschap.

"Samen kunnen we deze pandemie overwinnen." Aldus secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Azza Karam namens Religions for Peace, journalist Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando. Volgend jaar hopen we dat deze bijzondere mensen toch nog naar Middelburg kunnen komen om hun prijs te ontvangen en hun visie op vrijheid te delen.