Natascha van Weezel in Maastricht najaar 2019

Naar de agenda

Vrijheidscollege Massih Hutak op MBO Utrecht

Naar de agenda

Kidscollege Dieuwertje Blok

Naar de agenda

Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht

Naar de agenda

Vrijheidscollege Sinan Can

Naar de agenda

Ondertekening samenwerking Roosevelt Foundation

Vrijheidscollege Femke Halsema

DE MEET UP & FOUR FREEDOMS TOUR

Ontmoet de Four Freedom Award-winnaars tijdens de Meet up


Kom op 14 april 15.00-16.30 naar de Nieuwe Kerk in Middelburg. Luister naar hun inspirerende verhaal, ontmoet de sprekers en stel ze wellicht een vraag!

Op 14 april worden in de Nieuwe Kerk in Middelburg de Four Freedoms Awards aan vijf belangwekkende personen en organisaties die zich wereldwijd inzetten voor vrijheid. Na afloop van de officiële ceremonie is het tijdens de ‘Four Freedoms Meet up’ mogelijk om in gesprek te gaan met vier van deze Award winnaars; de Filipijnse journaliste Maria Ressa, burgemeester van Palermo Leoluca Orlando, Journalist en presentator Sander de Kramer en hoogleraar Azza Karam namens Religions for Peace International. Deze bijzondere mensen zetten zich allemaal op een uitzonderlijke manier in voor een van de vrijheden van Roosevelt. Zij worden bijgestaan door vier Nederlandse vrijheidssprekers die na deze meet up met de Award-winnaars op tour gaan.

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht en kan binnenkort via deze website.

De Meet Up is bedoeld scholieren, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in vrijheid en interesse heeft in de verhalen van deze sprekers. Tijdens de ‘Four Freedoms Meet Up’ zijn er korte speeches over vrijheid en is het mogelijk om vragen te stellen aan de vier Award-winnaars. Het event is onder leiding van Joris Luyendijk en binnenkort worden alle andere sprekers bekend gemaakt.

Stel een vraag aan de winnaars!

Bijzonder is dat het echt mogelijkheid is om de sprekers persoonlijk te ontmoeten. De zaal wordt ingedeeld in vier vakken; elk vak staat voor één van de vier vrijheden. De Awardwinnaar van die specifieke vrijheid gaat in gesprek met de bezoekers in dat vak. Je kan zelf een vraag stellen of luisteren naar de gesprekken met anderen. Heb je een prangende vraag aan deze Award-winnaars of vrijheidsprekers? Meld je dan beslist aan voor de Four Freedoms Meet Up. Deelname aan de Meet Up is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Vrijheid van meningsuiting - Maria Ressa
Vrijwaring van vrees - Leoluca Orlando
Vrijwaring van gebrek - Sander de Kramer
Vrijheid van geloof - Religions for Peace International, Azza Karam, met als vrijheidsspreker Natascha van Weezel

De Meet up is een samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en de Vrijheidscolleges.


Four Freedoms Tour - ontmoet de Award-winnaars

Dit jaar organiseert Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosvelt Foundation de Four Freedoms Tour. De (inter)nationale sprekers, die op 14 april een Four Freedoms Award ontvangen voor hun bijzondere inzet voor vrijheid, spreken op 15 en 16 april op verschillende locaties in het land waaronder de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Wageningen en MBO Deltion in Zwolle.

De Filipijnse journaliste Maria Ressa, burgemeester van Palermo Leoluca Orlando, journalist en presentator Sander de Kramer en hoogleraar Azza Karam namens Religions for Peace International spreken elk over hun motivatie om zich in te zetten voor vrijheid. In deze bijeenkomsten worden zij bijgestaan door een Nederlandse vrijheidsspreker. Zij gaan met elkaar in gesprek en na afloop is er ook een gesprek met de zaal waarin het publiek vragen kan stellen.

Uitgangspunt van al deze bijzondere bijeenkomsten zijn de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. De naam de Four Freedoms Tour verwijst naar dit waardevolle gedachtengoed.

Data, programma en locaties staan binnenkort in de agenda.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Vorige pagina