5 mei: Vrijheidscollege Live!

Lees meer

Kijk de Four Freedoms Awards & Meet-up terug

Kijk terug

DE MEET UP & FOUR FREEDOMS TOUR

UPDATE: DE FOUR FREEDOMS MEET UP EN TOUR ZIJN VANWEGE HET CORONAVIRUS VERPLAATST NAAR APRIL 2021

------
Ontmoet de Four Freedom Award-winnaars

Kom op 14 april 15.00-16.30 naar de Nieuwe Kerk in Middelburg. Luister naar inspirerende verhalen over vrijheid, ontmoet de sprekers en stel ze wellicht een vraag!

Op 14 april worden in de Nieuwe Kerk in Middelburg de Four Freedoms Awards aan vijf belangwekkende personen en organisaties die zich wereldwijd inzetten voor vrijheid. Voor hun inzet voor de vrijheid ontvangen secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Azza Karam namens Religions for Peace, de Nederlandse televisiepresentator en journalist Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando een Award.

Na afloop van de officiële ceremonie is het tijdens de Four Freedoms Meet up mogelijk om in gesprek te gaan met vier van de award winnaars. Deze bijzondere mensen zetten zich allemaal op een uitzonderlijke manier in voor een van de vrijheden van Roosevelt. Zij worden bijgestaan door vier Nederlandse vrijheidssprekers die na deze meet up met de Award-winnaars op tour gaan door Nederland.

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht.

De Meet Up is bedoeld scholieren, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in vrijheid en interesse heeft in de verhalen van deze sprekers. Tijdens de ‘Four Freedoms Meet Up’ zijn er korte speeches over vrijheid en is het mogelijk om vragen te stellen aan de vier Award-winnaars. Het event is onder leiding van Joris Luyendijk en binnenkort worden alle andere sprekers bekend gemaakt.

Stel een vraag aan de winnaars!
Bijzonder is dat het echt mogelijkheid is om de sprekers persoonlijk te ontmoeten. De zaal wordt ingedeeld in vier vakken; elk vak staat voor één van de vier vrijheden. De Awardwinnaar van die specifieke vrijheid gaat in gesprek met de bezoekers in dat vak. Je kan zelf een vraag stellen of luisteren naar de gesprekken met anderen. Heb je een prangende vraag aan deze Award-winnaars of vrijheidsprekers? Meld je dan beslist aan voor de Four Freedoms Meet Up. Deelname aan de Meet Up is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Vrijheid van meningsuiting - Maria Ressa
Vrijwaring van vrees - Leoluca Orlando
Vrijwaring van gebrek - Sander de Kramer
Vrijheid van geloof - Religions for Peace International, Azza Karam

De Meet up is een samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en de Vrijheidscolleges.


Four Freedoms Tour - ontmoet de Award-winnaars
Dit jaar organiseert Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosvelt Foundation de Four Freedoms Tour. De (inter)nationale sprekers, die op 14 april een Four Freedoms Award ontvangen voor hun bijzondere inzet voor vrijheid, spreken op 15 en 16 april op verschillende locaties in het land waaronder de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Wageningen en MBO Deltion in Zwolle.

De Filipijnse journaliste Maria Ressa, burgemeester van Palermo Leoluca Orlando, journalist en presentator Sander de Kramer en hoogleraar Azza Karam namens Religions for Peace International spreken elk over hun motivatie om zich in te zetten voor vrijheid. In deze bijeenkomsten worden zij bijgestaan door een Nederlandse vrijheidsspreker. Zij gaan met elkaar in gesprek en na afloop is er ook een gesprek met de zaal waarin het publiek vragen kan stellen.

Wat zijn de Four Freedoms?
Uitgangspunt van al deze bijzondere bijeenkomsten zijn de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. De naam de Four Freedoms Tour verwijst naar dit waardevolle gedachtengoed.

 

 

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Vorige pagina