Natascha van Weezel in online programma Vrijheidssoep

nieuws

Dieuwertje Blok brengt hoopvolle boodschap

Vlogs Vrijheidssprekers

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

Vrijheidscolleges en Human

Zondag 3 mei 2020 - 00:00

De Vrijheidscolleges gaan voorlopig niet door, maar onze sprekers laten wel van zich horen. In samenwerking met Human en Brainwash lichten we enkele Vrijheidssprekers uit de reeks uit. Zij reflecteren op vrijheid in Coronatijden, op wat onvrijheid betekent en hoe we kunnen leren van de geschiedenis.

Liesbeth Zegveld: "Vrijheid betekent het kunnen uitvoeren van mijn beroep"
Op Human lees je het bijzondere interview met Vrijheidsspreker Liesbeth Zegveld. Zij deelt wat vrijheid betekent voor haar als mensenrechtenadvocaat. Ze ervaart vrijheid door te kunnen zeggen en te doen wat zij vindt dat goed is en dat dit voor een ander net zo geldt. "Voor mij betekent vrijheid het kunnen uitvoeren van mijn beroep," zegt Zegveld. "Bij defensie zijn ze bijvoorbeeld echt niet blij met mij. Vrijheid is ook dat ik in dit land, en over de grenzen, mijn werk kan doen en daarbij niet actief in de weg wordt gezeten. Het wordt gerespecteerd."

Vrijheid door de ogen van Liesbeth ZegveldRobert Vuijsje: "Opgroeien met oorlogsverhalen geeft het besef dat het weer kan gebeuren"
Robert Vuijsje vertelt over zijn Vrijheidscollege en hoe hij kijkt naar het holocaustverleden van zijn familie."Als er al 75 jaar lang niks ernstigs gebeurd is, dan is het logisch dat mensen denken dat problemen zich niet in onze omgeving afspelen. We plaatsen het buiten onszelf. (...) Nu de meesten van de overlevenden hun verhalen zelf niet meer kunnen vertellen, is het aan de generatie na hen om het in leven te houden." Lees het hele artikel op Brainwash.

Vrijheid volgens Robert Vuijsje

De komende tijd komen de andere artikelen online.

Vorige pagina