De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

De Vrijheidscolleges kijktips voor de vakantie

Maandag 26 juli 2021 - 15:53

De Vrijheidscolleges zijn in vakantiemodus, maar dat bekent natuurlijk niet dat je ons hoeft te missen! Na het tippen van onze favoriete podcasts en boeken delen we dit keer onze kijktips. Je kijkt ze op de bank, zet ze aan voor je kinderen of onderweg naar of op je vakantieadres. Dit zijn onze kijktips van het moment.

De 4 Vrijheden

Hoe maak je de vier vrijheden van de Amerikaanse president Roosevelt interessant voor de jongste doelgroep? Dat kan je perfect overlaten aan Het Klokhuis. Tijdens deze vierdelige serie onderzoeken presentatoren Pascal en Sosha wat het betekent om recht te hebben op een veilig leven, een huis, kleding en eten, een vrije mening te hebben en te geloven wat je wilt.

De 4 Vrijheden

100 foto’s

De Tweede Wereldoorlog vertellen in 100 foto’s klinkt als een bijna onmogelijke opgave. Het NIOD is de uitdaging aangegaan en heeft, samen met een landelijke jury, een selectie gemaakt van de meest aansprekende foto’s. 

100 foto’s

Slag om de Schelde

Tijdens de film Slag om de Schelde zie je de oorlog vanuit een Nederlandse jongen, een Zeeuws meisje en een verdwaalde Engelse gliderpiloot. Op het Zeeuwse Walcheren in 1944 zie je welke cruciale keuze zij moeten maken voor hun eigen en andermans vrijheid.

Slag om de Schelde

Vrijheidscolleges Shorts

Als laatste tippen we iets uit eigen stal. De Vrijheidscolleges Shorts zijn persoonlijke verhalen over vrijheid van Joris Linssen, Soundos El Ahmadi en Haroon Ali. Zij nemen je mee op reis langs identiteit, dreamcrushers en paradijsvogels.

Vrijheidscolleges Short: Haroon Ali

Vrijheidscolleges Short: Joris Linssen

Vrijheidscolleges Short: Soundos El Ahmadi

Veel kijkplezier!

Vorige pagina