Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Over Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn geïnspireerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. De sprekers van Vrijheidscolleges 2021 zijn Edson da Graça, Haroon Ali, Joris Linssen, Simone Weimans en Soundos el Ahmadi. Angelique Houtveen, Gijs Tuinman en Robert Vuijsje verwoorden eerder al hun visie op vrijheid in een college en keren in 2021 terug met een geactualiseerd, persoonlijk verhaal. Het zal een mix worden van online en offline events in samenwerking met diverse podia, mbo's, bibliotheken en de Bevrijdingsfestivals.

naar de AGENDA

De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in nauwe samenwerking met elf Bevrijdingsfestivals, bibliotheken en de MBO-raad. De colleges zijn op een enkele na gratis toegankelijk. Sommige colleges zijn besloten, bijvoorbeeld op scholen.

Waar gaat het over?
Thema’s zijn vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en overtuiging, maar ook honger en tekort en de vrijheid om buiten gevaar te leven. Zaken die relevant zijn voor toen en voor nu. Maar de Vrijheidscolleges zijn er ook om jou te prikkelen en te inspireren: er is interactie en discussie, en ieder zijn mening wordt op prijs gesteld en gerespecteerd.

In 2013 vond de eerste reeks Vrijheidscolleges plaats in Utrecht. Door de jaren heen vertelden vele inspirerende sprekers hun verhaal. Bijvoorbeeld Maarten van Rossem, Jan Jaap van der Wal, André Manuel, Vincent Bijlo, Eric Corton, Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema,  Lucas De Man en Tinkebell, Özcan Akyol, Charles Groenhuijsen, Dieuwertje Blok, Ronald Giphart,  en Sinan Can.

Bekijk hier alle registraties


Vorige pagina