Check het najaarsprogramma

Agenda

Check het najaarsprogramma

Agenda

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Agenda

Angelique Houtveen 2020

Over het vrijheidscollege van Angelique Houtveen
Angelique Houtveen spreekt over de vrijheid van meningsuiting in de muziek. Mag je over alles muziek maken ook als het aanzet tot gebruik van geweld. In Engeland heeft de drill rapper Rico Racks een verbod opgelegd gekregen: hij mag bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn teksten. Die rechterlijke uitspraak zorgde voor veel opschudding. In historisch perspectief is de vrijheid die een muzikant heeft enerzijds eindeloos, anderzijds zeer beperkt. De jeugd van tegenwoordig maakt volgens iedere generatie weer duivelse muziek. In dit college gaat Angelique Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie en 'verboden' muziek. 

Angelique Houtveen (1986) is radio-dj bij 3FM waar ze haar eigen programma Angelique presenteert. Ook is ze een graag geziene gast in talkshows. In 2013 won ze de Marconi Award voor 'aanstormend Talent'. In haar college gaat Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie in de muziek. Ze bespreekt 'drill rap' en andere 'duivelse' muziek. Wanneer wordt iets 'verboden' muziek?

Houtveen studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en werd in 2011 toegelaten tot BNN University. Ze werkte als DJ bij radio FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz. Sinds 2016 werkt ze als radio-dj bij NPO 3FM (KRO-NCRV). Daarnaast presenteert ze haar eigen wekelijkse podcast Angelique's Voice Notes waarin ze de luisteraar meeneemt in haar persoonlijke leven.

 

di 24
nov

Angelique Houtveen

15:00 • HZ University of Applied Sciences Vlissingen
Besloten
Vorige pagina