Natascha van Weezel in Maastricht najaar 2019

Naar de agenda

Vrijheidscollege Massih Hutak op MBO Utrecht

Naar de agenda

Kidscollege Dieuwertje Blok

Naar de agenda

Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht

Naar de agenda

Vrijheidscollege Sinan Can

Naar de agenda

Ondertekening samenwerking Roosevelt Foundation

Vrijheidscollege Femke Halsema

Azza Karam 2020

Azza Karam (1968) neemt de Four Freedoms Award in ontvangst namens Religions for Peace International die zich inzet voor de vrijheid van geloof. De half Nederlandse, half Egyptische Karam is hoogleraar religie en theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft onder andere sinds 2004 in verschillende functies bij de Verenigde Naties gediend. Karam vertelt tijdens de Four Freedoms Tour op verschillende locaties over haar werk bij Religions for Peace International en het belang van de vrijheid van religie.

Azza Karam is te ontmoeten tijdens de Four Freedoms Meet up in Middelburg op 14 april en tijdens de Four Freedoms Tour. Check hieronder en de agenda voor data. (binnenkort online)

Vrijheid van geloof
Religions for Peace International krijgt de Four Freedoms Awards 2020 voor “hun vastberaden inzet om vrede te bevorderen en op te komen voor hen die het meest hulp behoeven. Zij zetten zich in om bruggen te bouwen tussen religieuze gemeenschappen om het wederzijdse vertrouwen te vergroten, om de vijandigheid in conflictgebieden te verminderen en om een platform voor gemeenschappelijke actie te bieden. Hun organisatie respecteert en eert religieuze verschillen en werkt aan interreligieuze dialoog en consensus.”

Four Freedoms Meet up in Middelburg op 14 april
Azhar Karam ontmoeten? Kom op 14 april 15.00-16.30 naar de Four Freedoms Meet up in Nieuwe Kerk in Middelburg. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Op 15 en 16 april spreekt ze tijdens de Four Freedoms Tour nog op andere locaties in het land.

Four Freedoms Tour
Dit jaar organiseert Vrijheidscolleges i.s.m. de Roosvelt Foundation de Four Freedoms Tour. De (inter)nationale sprekers, die op 14 april een Four Freedoms Award ontvangen voor hun bijzondere inzet voor vrijheid, spreken op 15 en 16 april op verschillende locaties in het land o.a. de universiteiten van Maastricht, Amsterdam en Wageningen en MBO Deltion in Zwolle.

Data, programma en locaties staan binnenkort in deze agenda.

Four Freedoms Tour

Vorige pagina