Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Eerste editie Vrijheidscolleges Live geslaagd

Lees meer

Danny Ghosen 2020

Over het vrijheidscollege van Danny Ghosen
Vrijheid speelt een grote rol in zijn persoonlijke leven. Danny vluchtte op vijftien jarige leeftijd met zijn familie uit Libanon naar Nederland. De Libanese burgeroorlog (1975-1990) zorgde ervoor dat duizenden mensen moest vluchten.

Danny:"Mensen verlangen naar vrijheid, en zetten hier veel voor op het spel. Als ze vluchten verlaten ze hun eigen huis en sociale omgeving. Als ze zich verzetten tegen een totalitair regime, kan dat een jarenlange opsluiting en marteling tot gevolg hebben." Toch maakt het verlangen naar vrijheid veel energie in mensen los. Danny: "Afgelopen jaar ging ik terug naar mijn geboorteland Libanon, waar mijn familie vandaan vluchtte. Ik zag een verscheurd land, aan de rand van de afgrond. En later een land waarin mensen met ongelofelijk veel moed protesteerden tegen het regime. Je ziet een twinkeling in hun ogen, wanneer ze – ondanks alle mogelijke gevaren – de weg naar de vrijheid proberen te vinden." Danny Ghosen onderzoekt deze drang naar vrijheid, hoeveel moed en lef het vergt om er voor te gaan, en of hij daar zelf aan mee zou willen en durven doen.

Danny Ghosen (1978) is journalist en presentator. Hij werd bekend als verslaggever bij Pownews en is sinds 2016 werkzaam bij de NTR waar hij onder andere Danny in Arabistan, Danny Demonstreert en De Slag om Libanon maakte. Momenteel is hij te zien met zijn nieuwe programma Narcostaat en Danny op straat. Ghosen vertelt in zijn vrijheidscollege over zijn reis naar zijn geboorteland Libanon, waar zijn familie vandaan vluchtte. Een college over de moedige opstand tegen het heersende regime en over de drang naar vrijheid.

Ghosen studeerde journalistiek in Utrecht. Na een stage bij de Wereldomroep werkte hij bij RTV Utrecht, MTNL en PowNed. Hij maakte in 2014 de overstap naar de EO en is sinds 2016 verbonden aan de NTR waar hij onder meer Danny in Arabistan, Danny Demonstreert en De Slag om Libanon maakte. Momenteel is hij te zien met zijn nieuwe programma Narcostaat waarin hij de drugsindustrie onderzoekt. Ook doet Danny in Danny op straat op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn.

Vrijheid speelt een grote rol in de programma’s die Danny heeft gemaakt. Zo volgde hij in Danny Demonstreert verschillende groepen, van neo-nazi’s tot vrijheidsstrijders, die strijden voor hun idealen. Zijn manier van interviewen laat zich omschrijven als ontwapenend, persoonlijk en kritisch waardoor de gesprekken prikkelend en interessant zijn.

 

Vorige pagina