De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Sheila Sitalsing | Hugo de Groot-jaar

Op 7 oktober organiseren we een Vrijheidscollege met Sheila Sitalsing. De colleges zijn in samenwerking met Slot Loevestein en staan volledig in het teken van Hugo de Groot en zijn gedachtegoed. Voor dit college volgen wij de richtlijnen van de overheid, meer informatie vind je bij Locatie & Tickets.

Als journalist en columniste staat Sitalsing bekend om haar vlijmscherpe analyses. Het college van Sitalsing is een zoektocht naar de grenzen van wat je mag zeggen, vinden en geloven. Hebben de 'maar dat mag niet meer zeggen'-zeggers gelijk? Hoe kijkt zij naar Hugo de Groot en wat kunnen wij nu nog leren van zijn tijd?

Locatie: Museum Prinsenhof, Delft
Adres: Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft
Datum: 07 oktober 2021 
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur 

Hugo de Groot jaar

Op 22 maart was het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot via een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Op verschillende locaties in Nederland vieren we samen met Slot Loevestein het Hugo de Grootjaar met een viertal Vrijheidscolleges. Naast het spectaculaire verhaal van zijn ontsnapping, laat Hugo de Groot nog veel meer na. Zijn gedachtegoed over vrede, vrijheid en recht was in het verleden van groot belang en vandaag de dag relevanter dan ooit.

6 oktober: Herman Pleij | Hugo de Groot-jaar
7 oktober: Sheila Sitalsing | Hugo de Groot-jaar
12 oktober: Blaudzun | Hugo de Groot-jaar
14 oktober: Gijs Tuinman | Hugo de Groot-jaar

Locatie & Tickets

Voor dit college volgen wij de richtlijnen van de overheid. We vragen u bij de ingang om een coronatoegangsbewijs. Dit kan zijn een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck of via CoronaCheck.nl kunt u deze coronabewijzen aan ons laten zien. Dank voor uw medewerking. 

Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (1968) is journaliste en columniste van o.a. de Volkskrant. Sheila is geboren in Suriname en kwam op naar 17e naar Nederland om economie te studeren. Nadat ze haar studie had afgerond begon ze aan haar journalistieke carrière als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Tegenwoordig schrijft ze een column in de Volkskrant en won ze in 2013 de Heldringprijs voor beste Nederlandse Columnist. Fotograaf Els Zweerink

Vorige pagina