Natascha van Weezel in online programma Vrijheidssoep

nieuws

Dieuwertje Blok brengt hoopvolle boodschap

Vlogs Vrijheidssprekers

Four Freedoms Meet Up en Tour verplaatst naar april 2021

nieuws

Studenten en scholieren schrijven 115 columns over vrijheid

Dinsdag 19 mei 2020 - 04:00
Studenten en scholieren schrijven 115 columns over vrijheid

Lieve Smeets (22) student aan de Maastricht University is de winnaar van de columnwedstrijd van de Vrijheidscolleges en Roosevelt Foundation. Haar column werd geselecteerd uit 115 inzendingen. De opdracht was om een column te schrijven over één van de vier vrijheden van president Roosevelt. Smeets wint 200 euro en de column wordt gepubliceerd op de online media van de Vrijheidscolleges en Roosevelt Foundation. Veel scholieren en studenten schreven in hun columns over de coronacrisis en wat dit doet met hun gevoel voor vrijheid.

Lees meer

Een nieuwe manier van herdenken

Donderdag 7 mei 2020 - 00:00
Een nieuwe manier van herdenken

We blikken terug op een bijzondere week. Nederland beleefde 4 en 5 mei op een nieuwe manier. Herdenkingen verliepen anders, maar waren ondanks de afwezigheid van publiek heel bijzonder.

Lees meer

Samen Vrijheidssoep eten

Maandag 4 mei 2020 - 00:00

Geen Bevrijdingsfestivals, maar er is wel Vrijheidssoep! In Amsterdam en Rotterdam maken een programma met Vrijheidssoep. Samen een soep maken, samen eten en kijken naar een online bevrijdingsprogramma.

Lees meer

Vrijheidscolleges en Human

Zondag 3 mei 2020 - 00:00
Vrijheidscolleges en Human

De Vrijheidscolleges voorlopig niet doorgaan, maar onze sprekers laten wel van zich horen. In samenwerking met Human en Brainwash lichten we vijf van de sprekers uit de reeks uit. Zij reflecteren op vrijheid in Coronatijden, op wat onvrijheid betekent en hoe we kunnen leren van de geschiedenis.

Lees meer