Natascha van Weezel in Maastricht najaar 2019

Naar de agenda

Vrijheidscollege Massih Hutak op MBO Utrecht

Naar de agenda

Kidscollege Dieuwertje Blok

Naar de agenda

Natascha van Weezel op Bevrijdingsfestival Utrecht

Naar de agenda

Vrijheidscollege Sinan Can

Naar de agenda

Ondertekening samenwerking Roosevelt Foundation

Vrijheidscollege Femke Halsema

Dit zijn de namen van 2020!

Woensdag 12 februari 2020 - 19:14
Dit zijn de namen van 2020!

In de aanloop naar en op 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven. De sprekers van 2020 zijn Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa en Bilal Wahib. Alle sprekers delen in een vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. “We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Lees meer

Four Freedoms Tour

Dinsdag 11 februari 2020 - 13:07
Four Freedoms Tour

Dit jaar werkt de Vrijheidscolleges samen met de Roosevelt Foundation. Deze organisatie geeft elk jaar enkele mensen een Four Freedom Award die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de vrijheid. Na de officiële uitreiking op 14 april nemen de Vrijheidscolleges de winnaars van de Four Freedom Awards op tour door Nederland. Er zijn op verschillende locaties in het land bijeenkomsten met de winnaars; Filipijnse journaliste Maria Ressa, burgemeester van Palermo Leoluca Orlando, Sander de Kramer en Azza Karam namens Religions for Peace International. Data en locaties worden spoedig bekend gemaakt.

Lees meer

Met de Roosevelt Foundation werken aan vrijheid

Maandag 6 januari 2020 - 20:14
Met de Roosevelt Foundation werken aan vrijheid

De Roosevelt Foundation en de stichting Vrijheidscolleges gaan in 2020 intensief samenwerken om een groter publiek bewust te maken van de waarde van vrijheid. Op 6 januari 2020 legden vertegenwoordigers van beide organisaties de samenwerking vast in een overeenkomst. Op deze symbolische dag 79 jaar geleden hield de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt zijn beroemde ‘Four Freedoms speech’ waarin hij vier belangrijke vrijheden omschreef. De Roosevelt Foundation reikt in april 2020 in Zeeland de tweejaarlijkse Four Freedoms Awards uit en werkt dan ook samen met de Vrijheidscolleges.

Lees meer

Limburg viert 75 jaar bevrijding

Maandag 14 oktober 2019 - 09:46
Limburg viert 75 jaar bevrijding

In september 2019 vonden in Limburg, in het kader van 75 jaar bevrijding, een aantal speciale vrijheidscolleges plaats. In het Gouvernement aan de Maas en het Bernardinuscollege in Heerlen luisterden honderden studenten aandachtig naar auteur en documentairemaker Natascha van Weezel. Zij deelde haar eigen visie op vrijheid, deelde ervaringen en legde nadrukkelijk verband tussen verleden, heden en […]

Lees meer