De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Maria Ressa: Four Freedoms Tour VERPLAATST

Datum: 14 april 2020 
Locatie: Universiteit Wageningen

DEZE ACTIVITEIT WORDT VERPLAATST NAAR APRIL 2021, HOUD DE WEBSITE IN DE GATEN.

 

De Filipijnse journalist Maria Ressa (1963) is met haar strijd voor geëngageerde journalistiek één van de meest gelauwerde – én vervolgde – journalisten van de Filipijnen. TIME riep haar uit tot een van de honderd invloedrijkste mensen van 2019. ‘Zo’n 90 procent van mijn tijd ben ik bezig met de processen die tegen ons zijn aangespannen.’ Ressa is aanwezig bij de Four Freedoms Meet-Up en vertelt over haar werk en leven in de Filipijnen en het belang van persvrijheid.

Tijdens de Four Freedoms Ceremony op 31 maart krijgen enkele bijzondere vrijheidsstrijders een Four Freedoms Award. De verschillende awards worden vanwege corona digitaal uitgereikt door bekende en betrokken Nederlanders. Dit jaar zijn dat demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis. Om 13:00 uur is deze ceremonie online te bekijken.

Na afloop van de ceremonie, om 14.00 uur, gaan jongeren in gesprek met deze bijzondere vrijheidsstrijders. Tijdens deze Meet-Up kan het publiek live vragen stellen via de chatroom op www.FourFreedoms.nl

Uitreiking Four Freedoms Awards & Meet-up

Vorige pagina