De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

Leoluca Orlando: Four Freedoms Tour VERPLAATST

DEZE ACTIVITEIT WORDT VERPLAATST NAAR APRIL 2021, HOUD DE WEBSITE IN DE GATEN.

Leoluca Orlando (1947) is de huidige burgemeester van Palermo (Sicilië). Een tijd verwelkomde de charismatische burgemeester migranten persoonlijk in de haven wanneer zij voet op Italiaanse, en daarmee Europese, bodem zetten. Dit is opmerkelijk omdat in Italië de weerstand toeneemt tegen mensen die vanuit Afrika of Turkije de Middellandse Zee oversteken. Volgens Orlando hebben migranten het recht voor een ander land te kiezen. “In plaats van ze af te wijzen zouden we ze met open armen moeten verwelkomen.” Orlando spreekt over hoe hij kijkt naar vluchtelingen en migranten, vertelt hij over zijn strijd tegen de maffia en geeft hij zijn visie op mensenrechten in een globaliseerde wereld. 

Tijdens de Four Freedoms Ceremony op 31 maart krijgen enkele bijzondere vrijheidsstrijders een Four Freedoms Award. De verschillende awards worden vanwege corona digitaal uitgereikt door bekende en betrokken Nederlanders. Dit jaar zijn dat demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis. Om 13:00 uur is deze ceremonie online te bekijken.

Na afloop van de ceremonie, om 14.00 uur, gaan jongeren in gesprek met deze bijzondere vrijheidsstrijders. Tijdens deze Meet-Up kan het publiek live vragen stellen via de chatroom op www.FourFreedoms.nl

UITREIKING FOUR FREEDOMS AWARDS & MEET-UP

Vorige pagina