De erfenis van Hugo de Groot gevierd met bijzondere Vrijheidscolleges

Meld je aan!

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali

Kijk terug

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen

Kijk terug

De Vrijheidscolleges leestips voor de vakantie

Maandag 26 juli 2021 - 15:21

De Vrijheidscolleges zijn in vakantiemodus, maar dat bekent natuurlijk niet dat je ons hoeft te missen! De vorige keer tipten we onze favoriete podcasts en programma’s om naar te luisteren, vandaag duiken we in de boeken. Dit zijn onze vier leestips voor je vakantie en vrije uren:

Half – Haroon Ali

Een warmbloedig, eerlijk boek over identiteit en familie. Haroon Ali groeide op tussen twee culturen en vecht in zijn boek voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl. Tijdens zijn Vrijheidscollege Short vertelt hij alles over de reis die hij doormaakt en wat vrijheid voor hem betekent.

Half – Haroon Ali

QualityLand - Marc-Uwe Kling

Welkom in QualityLand, het beste en meest geavanceerde land ter wereld! In een wereld waar alles draait om een zo geoptimaliseerd leven is de vrijheid ver te zoeken. Werk, vrije tijd en relaties, alles wordt door algoritmes bepaald.

QualityLand - Marc-Uwe Kling

Oorlogsgesprekken

Wat heeft de bezetting en bevrijding nagelaten in de levens van verschillende families? In het boek Oorlogsgesprekken geven verschillende prominente Nederlanders een kijkje in de invloed die de Tweede Wereldoorlog op hen heeft gehad.

Wil jij Oorlogsgesprekken winnen? We geven een aantal exemplaren weg! Stuur een mailtje naar info@vrijheidscolleges.nl.

Oorlogsgesprekken

Nieuwbouw-paniek

Massih Hutak is een geboren en getogen Amsterdammer. Hij komt uit Noord om precies te zijn en ziet de wijk om hem heen snel veranderen. In dit essay lees je hoe hij met zijn collectief Verdedig Noord de gentrificatie van zijn wijk te lijf wil gaan.

Nieuwbouw-paniek

Veel leesplezier! 

Vorige pagina